Pieter Schekman toernooi 2017

Pieter Schekmantoernooi 2017

 

Met een in een nieuw jasje gegoten Pieter Schekmantoernooi is het nieuwe seizoen op zondag 24 september geopend.

De aankondiging dat het een ludiek toernooi zou worden, lokte zo’n 40 deelnemers en bezoekers naar ons kegelhuis.  Of was het misschien toch de mogelijkheid om na afloop van een warm/koud buffet te kunnen genieten? Nou ja, beide redenen bleken  goed genoeg.

 

Nadat Ton Pijnappels namens het bestuur onze gast Ida Schekman met een boeket bloemen speciaal welkom had geheten, kon een aanvang worden genomen met de diverse spelletjes.

Dat je b.v. in een spel met 5  x 4 hout meer wedstrijdpunten vergaarde dan iemand die 4 x 8 gooide, geeft al aan dat iedereen van iedereen kon winnen.

Daarnaast was ook het 21-en een spel waarbij onze (met alle respect) “mindere” kegelaars de maximale score wisten te behalen.

Kortom: de gekozen opzet beantwoordde geheel aan het doel en is voor herhaling vatbaar.

Uiteindelijk bleek het team dat zichzelf “de Kleuters” noemde de meeste punten te hebben. Zoals dat in kermistijd hoort, werden zij getrakteerd op een heuse kaneelstok. Een kinderhand is immers snel gevuld….

 

Zoals gezegd was winnen niet het voornaamste doel. Dat was nml. het hebben van een plezierige kegeldag die de onderlinge band tussen de verschillende clubs zou versterken en die met een  smakelijk buffet zou worden afgesloten.

En dat doel is zeker bereikt!

De actieve bijdrage in de diverse taken door de leden (en partners!) van kegelclub Poedelhaat verdient een welgemeende dank en is wellicht een voorbeeld voor andere clubs.

 

Zelden zag men in ons kegelhuis na afloop zo velen samen eten en drinken terwijl er werd nagebabbeld over een uitermate geslaagd Pieter Schekmantoernooi.

De naamgever van het toernooi had het zich niet beter gewenst!