Persoonlijke Kampioenschappen Regio Zuid KNKB

Zondag 25 september werden in het kegelcentrum van de Nijmeegse Kegelbond de persoonlijke kampioenschappen van de Regio Zuid van de KNKB gehouden.

In vier klassen (Dames A en B, Heren A en B) streden de deelnemers uit Den Bosch,Midden-Limburg, Maastricht en Nijmegen om de titels.

 

In de dames B-klasse werd het een Nijmeegs onderonsje.

Nadat Anneke Elbertsen zichzelf in de derde serie had uitgeschakeld, waren het Jill Wessel en Olga Vehmeijer die na vier series de eerste plaats deelden. Jill pakte in de 5e serie een voorsprong van 5 ht. maar moest toestaan dat Olga in de laatste serie na 8 ballen een voorsprong van 3 ht. nam. Na een mislukte negende bal van Olga maakte Jill geen enkele fout meer en stelde met twee negens haar titel veilig. 

Bij de dames A was het al na twee series duidelijk dat het een Maastrichts podium zou worden.

Eveneens was het duidelijk dat Tiny Caelen te goed én te constant was, en Joke Beckers en Lea Harings dus enkel nog om de tweede plaats zouden vechten. Hoewel Joke in de 4e serie nog even een aanval leek te plaatsen, kwam Lea uiteindelijk niet meer in de problemen en wist zij haar tweede plaats eenvoudig vast te houden.  

De B-heren maakten het elkaar (en zichzelf...) in een spannende strijd lekker lastig.

Halverwege deelden de Maastrichtenaren Angelo Harings en Jan Verheggen de tweede plaats met een achterstand van 4 ht. op lijstaanvoerder Jeroen Huskens (Midden-Limburg). Met het ingaan van de laatste serie deelden Angelo en Jan nog steeds die tweede plaats, maar was de voorsprong van Jeroen geslonken tot slechts 2 ht. Het was tenslotte Jan die door een laatste serie van 75 ht, met een voorsprong van 1 ht. de titel net voor de neus van Jeroen wegkaapte.  

In de Heren A-klasse maakten Sjef van Wilderen en Filip Kalevski uit Den Bosch en Jo Killaars en Ger Hollanders uit Maastricht er een ware thriller van. Na vier series was Jo gestaag van de derde naar de eerste plaats geklommen, en was Sjef na een dramatische 72 ht. in één klap van de eerste naar de derde plaats geduikeld. In de vijfde serie maakte Jo (met 71 ht) eenzelfde duikeling, en moest zelfs zijn podiumplaats aan Filip afstaan. Sjef herstelde zich knap met een score van 88, waarna tot slot een kampioenswaardige 89 ht. volgde. Jo wist met een voorsprong van 1 ht. op Filip zijn podiumplaats te heroveren, maar strandde op 2 ht. van Ger, die zijn tegenstanders heen en weer had zien vliegen, maar zelf op de tweede plaats bleek vastgeklonken.  

Voorzitter van de Regio Zuid, Jaap Pronk, reikte na afloop de gouden en zilveren kegels uit.

Hij stelde vast dat het aantal deelnemers helaas lager was dan vorig jaar, maar hoopt op een kentering.

De spannende wedstrijd bewees in ieder geval dat dit kampioenschap alle bestaansrecht heeft.