Nieuwjaarsparty 2017

 

                                                   Verslag

                                             Nieuwjaarsparty

                                                     2017

 

 

De winterse weersomstandigheden met ijzel en mist dreigden wel eens spelbreker te kunnen worden voor de traditionele Nieuwjaarsparty van de Nijmeegse Kegelbond, maargelukkig was het weer zondag dusdanig verbeterd dat de reis naar Heumen geen bezwaar meer hoefde te zijn. 

Na de koffie met cake traden 13 koppels aan om te strijden voor de eerste plaats. Want alleen die eerste plaats gaf recht op de eerste keuze uit een biljarttafel vol met prijzen!

Maar eigenlijk was die wedstrijd slechts de kapstok om een gezellige middag aan op te hangen.

Belangrijker was de gezelligheid en onder het genot van een drankje en hapje elkaar een goed en gezond 2017 te wensen. Daarbij hoorde ook de inmiddels traditiegetrouw door onze huisbaas aangeboden champagne om samen het glas op het nieuwe jaar te heffen.

Na een enerverende wedstrijd over 4 x 10 ballen bleken Dory Hendriks en Wil Heijsen uiteindelijk samen de hoogste score te hebben genoteerd.

Hoewel het natuurlijk een gezamenlijke prestatie is, moet hierbij wel worden vermeld dat zonder de laatste uitstekende serie van Wil ( 77 ht.!) de nipte zege, met slechts 2 hout voorsprong op de nummers 2, niet zou zijn behaald.

Dory en Wil mochten dus de eerste keuze uit de prijzen maken. Zoals altijd mochten daarna alle overige koppels volgens loting, verricht door onze “Lady  Lotery Bart Derks”, een keuze maken. Dat deze taak wel aan Bart was toevertrouwd, werd bewezen door het feit dat zij als eerste het koppel Fleur de Cock en Ton Pijnappels uit de beker toverde. Inderdaad: het op de tweede plaats geëindigde koppel.

Dat het gokken op het aantal poedels in deze wedstrijd lastig is, mag algemeen bekend worden verondersteld. De stellige overtuiging waarmee sommigen het briefje met het verwachte aantal bij Bart inleveren, blijft echter altijd verrassend.

Nadat tot en met de 3e ronde 35 poedels waren gegooid, werden er in die éne laatste ronde zowaar 23 poedels gegooid! Eén poedel minder had één winnaar opgeleverd, één poedel meer had 10 winnaars opgeleverd......

Met 58 poedels bleken 2 goklustigen het juiste aantal te hebben geraden. Het lot besliste dat Anja Heijsen de rijkgevulde mand uit handen van Marcel Coolen mocht ontvangen.

 Ja, degene die óók 58 poedels had voorspeld!

Het kegeljaar 2017 kende een geslaagde start, en wat let ons om het een goed vervolg te geven?