Wat is kegelen

Kegelen

Kegelen is een behendigheidssport voor alle leeftijden, waarbij techniek, gevoel, concentratie en een beetje lef om de bal langs de rand van een smalle baan te gooien een belangrijke rol spelen.

De leeftijd is niet belangrijk: de jongere kegelaar is natuurlijk altijd wat behendiger, maar de oudere kegelaar weet dat  vaak te compenseren met inzicht en ervaring.

Het is dus zeker geen krachtsport, want juist hard gooien gaat ten koste van de vereiste nauwkeurigheid.

Binnen de Nijmeegse Kegelbond zijn diverse dames-, heren- en gemengde clubs actief, waarin men op haar/zijn eigen prestatieniveau de sport kan beoefenen.

De één zal zich beperken tot het kegelen binnen de eigen club, terwijl de ander ook wel eens aan de verschillende recreatietoernooien zal willen deelnemen.

Of wellicht aan prestatiegerichte stedelijke, regionale of nationale kampioenschappen? Het is allemaal mogelijk, want de keuze is geheel aan u.

En hoe prestatiegericht een kegelaar ook is, ontspanning en sociale contacten blijven minstens zo belangrijk!

Kegelen moet je een keer hebben gedaan om er over mee te kunnen praten.

Maar pas op: als u eenmaal zelf een keer een balletje hebt gegooid dan blijft het niet bij meepraten alleen.

Zeker weten dat u, net als de kegels, óm gaat!

En, wilt u zelf eens een baantje gooien om te proeven wat de kegelsport inhoudt, schroom niet maar mail ons (met vermelding van een telefoonnummer waar u te bereiken bent) dan nemen wij contact met u op.
Dan kunt u wellicht eerst meer te weten komen en vervolgens komen tot een afspraak om een balletje te gooien.