OPENINGSTOERNOOI 4 OKTOBER

OPENINGSTOERNOOI 4 OKTOBER 2015

Op zondag 4 oktober werd wederom het openingstoernooi gehouden.

Stond vorig jaar dit toernooi in het teken van de start in het nieuwe onderkomen, dit jaar stond het toernooi in het teken van “nieuwe kansen”.

Inderdaad horen bij het nieuwe seizoen ook hernieuwde kansen; niet alleen op sportief kegelgebied maar zeker ook op het gebied van gezellig met elkaar omgaan.

En zie, de “harde kern” kegelaars was weer aanwezig en kegelde er héél sportief op los.

Helaas was niet iedereen van de “harde kern” aanwezig. Volgend jaar beter zeggen we dan.

De kegel “wedstrijd” ging, zowel bij de dames als de heren, over 3 series van 10 ballen waarbij het eenieder vrij stond om zijn of haar “slechtste” serie te verbeteren middels een 4e serie.

Ook was er een element dat “ballen knallen” wordt genoemd en ging over 2 series van 5 ballen.

Uiteraard werden, doordat er geen A, B of C klasse was, de scores afgemeten aan het gemiddelde van de betreffende speler, waardoor iedereen dezelfde kansen had op de overwinning.

Bij de dames had An Coolen de beste score bij het kegelen en was Helma Wessel de beste bij het “ballen knallen”.

Bij de heren was Ruud Duppen de beste zowel bij het kegelen als het “ballen knallen”. Héél sportief overhandigde hij de prijs voor het kegelen aan Ger Janssen die de nummer 2 was bij het kegelen.

Het bestuur van de Nijmeegse Kegelbond had ook dit jaar voor alle deelnemers een cadeau dat nu al min of meer “hoort” bij het openingstoernooi. De deelnemers werd dan ook, alvorens zij huiswaarts keerden een fles wijn aangeboden.

Al met al een heel gezellig toernooi dat de start van het nieuwe seizoen markeert.